Lyse pepperkaker

Middels
40 min.
Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Pepperkakebaking er svært populært blant barn i førjulstiden. Kakene lages som oftest ved å stikke ut figurer i utkjevlet deig med ulike former. De ferdigstekte kakene pyntes så med melis i ulike farger og med snop, som for eksempel non-stop og seigmenn. Denne pepperkakedeigen gir ca. 60 pepperkaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sukker, vann, sirup, kanel, nellik og ingefær i en kjele, og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett Melange delt i terninger. Rør til det blir kaldt.

  2. Tilsett melet med natron. Arbeid deigen raskt sammen. La den stå å hvile i et par timer.

  3. Kjevle deigen tynt, til små figurer og hjerter (ca. 3 mm). Til større figurer kan deigen være noe tykkere.

  4. Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir og stek i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen.

  5. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.

Glasur:

  1. Bland melis, eggehvite og sitronsaft, og rør glasuren jevn. Farg noe av glasuren i ulike farger.

  2. Ha glasuren i små plastposer og press glasuren ned i det ene hjørnet og knyt igjen. Klipp et lite hull i hjørnet like før pepperkakene skal pyntes.

Antall porsjoner:

  • 5 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 0.75 dl sirup
  • 1 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts ingefær
  • 250 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 ss natron
  • 800 gram hvetemel
  • GLASUR:
  • 4 dl melis
  • 1 stk eggehvite
  • 1 krm sitronsaft
  • Konditorfarger

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

oppskrift på berlinerkranser

Berlinerkranser

Middels
60 min.
julekaker

Glutenfrie pepperkaker

Enkelt
30 min.
Mørke pepperkaker

Mørke pepperkaker

Middels
40 min.