Marengskake med sjokolade og karamellkrem

Middels
120 min.
Dette er en skikkelig festkake med en knasende god marengs og en vidunderlig krem av sjokolade og karamell. En fyldig og smakfull festkake det nesten er umulig å ikke ta et stykke til av.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Marengs:

  1. Varm opp ovnen til 100 grader

  2. Skill ett og ett egg av gangen, og pass på at du ikke får med noe eggeplomme.

  3. Ha eggehvitene i en mikserbolle og pisk på middels hastighet til de begynner på skumme. Dette tar cirka 2 minutter.

  4. Tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk videre på høy hastighet i cirka 6 minutter. Tilsett hvitvinseddik, maizena og vaniljesukker, og pisk på høy hastighet i 2 minutter.

  5. Når marengsen er så stiv at du kan løfte bollen opp-ned, uten at den slipper bollen, er den klar.

  6. Legg et bakepapir på en stekeplate. Bruk en kakeform som måler ca. 20 centimeter og plasser den på ene enden av bakepapiret. Tegn rundt med en penn. Gjør det samme i motsatt ende på skrå slik at du får plass til to marengsbunner på samme bakeplate.

  7. Bruk en slikkepott for å få marengsen over på bakepapiret og en skje for å forme marengsen i sirklene.

  8. Plasser stekeplaten på midterste rille i ovnen og la marengsen steke i 60 minutter. Ikke åpne ovnen underveis.

Sjokoladekrem:

  1. Varm opp en kjele som er fylt med ca. 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.

  2. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.

  3. Del opp kokesjokoladen og ha den i bollen. Når blandingen har smeltet setter du bollen til side.

  4. Ha romtemperert Melange og melis i en miksebolle, og kjør i kjøkkenmaskin på lav hastighet til blandingen er lys og luftig. Det tar cirka 5 minutter.

  5. Ha den smeltede sjokoladen i bollen, og pisk til alt er godt blandet og kremen er tykk.

Karamellkrem:

  1. Ha i kremfløte og karamellsaus i en bolle, og pisk til kremen er stiv, cirka 3 minutter.

  2. Rør inn melis til du har en tykk krem.

Anretning:

  1. Ha den ene marengsbunnen over på et kakefat. Fordel et lag sjokoladekrem over marengsbunnen.

  2. Ha den andre marengsbunnen over sjokoladekremen og fordel et lag med karamellkrem på toppen.

  3. Grovhakk halvparten av Toffifee-bitene og fordel hakkede og hele Toffifee over kaken.

Antall porsjoner:

  • MARENGS:
  • 6 stk eggehviter, romtemperert
  • 4 dl sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • SJOKOLADEKREM:
  • 200 gram Melange
  • 200 gram melis
  • 300 gram kokesjokolade
  • KARAMELLKREM:
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl karamellsaus
  • 100 gram melis
  • PYNT:
  • 1 pakke Toffifee

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Glutenfri ostekake med jordbær

Jordbærostekake

Middels
290 min.
Glutenfri nøttebunn med sjokoladekrem

Nøttebunn med sjokoladekrem og bær

Middels
60 min.
Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Middels
120 min.