Marvpostei

Middels
45 min.
Marvposteier regnes som en av de klassiske julekakene, og gjerne av det finere og mer avanserte slaget. Den eksklusive kaken har en smakskombinasjon av konjakk og mandler, og stammer fra omtrent år 1900. Denne julekaken er det mer jobb med enn mange av de andre julekakene. Mange mener imidlertid at det gode og karakteristiske mandelfyllet er verdt strevet. Oppskriften gir ca. 25 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del Melange i terninger. Smuldre Melange og hvetemel sammen, eller kjør det i en food processor. Tilsett eggeplomme, vann og konjakk. Arbeid deigen raskt sammen.

  2. Pakk deigen med plast og la den hvile i et kjøleskap, helst i et par timer.

  3. Ta så av cirka 1/5 av deigen og legg denne delen tilbake i kjøleskapet.

  4. Varm opp ovnen til 200 grader.

  5. Kjevle ut resten av deigen og trykk den ut i sandkakeformer.

  6. Pisk eggehvitene stive, og bland i melis og skålede, malte mandler.

  7. Fyll hver form med cirka 1 ts mandelmasse.

  8. Ta resten av deigen ut av kjøleskap og kjevle den tynt ut.

  9. Skjær tynne strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kryss på hver kake.

  10. Stek kakene på nederste rille i cirka 20 minutter.

  11. Avkjøl kakene på rist før de tas ut av formene.

Antall porsjoner:

  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss konjakk eller svak eddik
  • 0.5 dl vann (ca. mengde)
  • MANDELMASSE:
  • 4 stk eggehviter
  • 200 gram melis
  • 125 gram mandle, skåldede og malte

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

julekaker oppskrift sandkaker

Sandkaker

Middels
45 min.
serinakaker oppskrift julekaker

Serinakaker

Middels
40 min.
Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.