
Mørke pepperkaker
Slik gjør du
-
Smelt Melange i en kjele. Ha sirup, sukker og fløte i en passende stor bolle.
-
Tilsett den smeltede margarinen og melet med krydder og natron. Arbeid deigen til den blir jevn og glatt.
-
Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la den hvile i minst 12 timer i kjøleskapet.
-
Kjevle deigen ut på melet bakebord elle bakepapir. Hvor tykk deigen skal kjevles kommer an på hva den skal brukes til. Til hjerter, snipper eller stjerner er 3 mm passe. Til større hjerter og kakemenn må deigen kjevles noe tykkere.
-
Legg kakene på stekeplate dekket med bakepapir.
-
Stek dem i stekeovn ved 180 grader i 6-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på bakeplaten etter steking.
Antall porsjoner:
- 150 gram Melange - klassikeren siden 1919
- 1.5 dl mørk sirup
- 1.5 dl brunt sukker
- 1.5 dl sukker
- 1.5 dl fløte
- 3 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 2 ts nellik
- 2 ts ingefær
- 1 ts natron
- 10 dl siktet hvetemel (ca. mengde)
Produkter i oppskriften
