Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker

Enkelt
90 min.
Kyllinglåret er den mest saftige og smakfulle delen av kyllingen. Legger du dem sammen med grønnsaker i en form og steker alt i ovnen har du enkel og smakfull middag som både krever lite arbeid og oppvask. Du kan enkelt variere retten med sesongens beste grønnsaker. Søtpotet kan for eksempel byttes ut med flaskegresskar som er en deilig, høstlig grønnsak. Denne varianten har vi servert med en enkel chilimajones, men den kan også serveres med andre typer saus eller dipp.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 210 grader. Gni en langpanne eller stor ildfast form inn med 1 spiseskje Flytende Melange.

  2. Bland sammen krydderne: tørket oregano, paprikapulver, salt og pepper og fordel i to boller.

  3. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir. Rør halvparten av Flytende Melange sammen med krydderne i den ene bollen slik at det danner en marinade og gni kyllinglårene godt inn med den.

  4. Skyll og tørk potetene godt. Del i to (eller fire, om potetene er store). Del cherrytomatene i to.

  5. Skrell søtpotet og skjær i terninger omtrent på størrelse med potetbitene. Skjær rødløk i tykke båter.

  6. Bland sammen resten av Flytende Melange, krydder, sitronsaft og revet sitronskall. Vend alle grønnsakene i blandingen og fordel jevnt utover den smurte langpannen.

  7. Del hvitløken i to på midten og gni snittflatene inn med litt Flytende Melange. Legg i formen med snittflaten opp.

  8. Stek midt i ovnen på over- og undervarme i 30-35 minutter , eller til kyllinglårene er ferdig stekt og grønnsakene er møre. Stikk en spiss kniv eller pinne i den tykkeste delen av kyllinglåret. Når saften som kommer ut er klar er kyllinglåret gjennomstekt. Er den rosa må de steke litt til.

Chilimajones:

  1. Rør sammen majones og chilisaus. Smak til med sitronsaft.

  2. Server med chilimajones, og eventuelt en grønn salat til om du ønsker det.

Antall porsjoner:

  • 4 stk kyllinglår
  • 5 ss Flytende Melange
  • 2,5 ss tørket oregano
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts flaksalt
  • 0.5 ts pepper
  • 300 gram småpoteter
  • 200 gram cherrytomater
  • 300 gram søtpotet
  • 1 stk rødløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 stk hel hvitløk
  • Chilimajones:
  • 1 dl Mills Ekte Majones
  • 1.5 ts srirachasaus
  • 1 ss sitronsaft

Lignende oppskrifter

Koteletter i ovn med rotgrønnsaker

Koteletter i ovn med rotgrønnsaker

Enkelt
45 min.
Ferdig oksestek

Oksestek

Enkelt
120 min.
Fiskeboller i hvit saus

Fiskeboller i hvit saus

Enkelt
30 min.