Pepperkakesnurrer

Enkelt
140 min.
Disse snurrene er mer krydrede enn vanlige kanelsnurrer, og gir deg den fantastiske kombinasjonen av gjærbakst og pepperkaker. Oppskriften gir ca. 16 snurrer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Gjærdeig:

  1. Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, gjær og egg i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i rundt 1 time.

Fyll:

  1. Rør sammen romtemperert Melange, sukker og kanel, nellik og ingefær til du har en myk krem.

Utbaking:

  1. Dryss litt mel på bordet og trill deigen til en lang pølse på cirka 20 centimeter. Kjevle pølsen til et rektangel på cirka 25 x 40 centimeter.

  2. Smør krydderkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden. Del hver pølse i 16 like tykke skiver.

  3. Legg pepperkakesnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Ha god avstand mellom hver snurr.

  4. La snurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

  5. Varm opp ovnen til 200 grader.

  6. Pensle pepperkakesnurrene med et sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 8 minutter.

  7. Avkjøl på en rist.

Antall porsjoner:

  • GJÆRDEIG:
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 2.5 dl melk, romtemperert
  • 75 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 75 gram Melange
  • 1 stk egg (til pensling)
  • FYLL:
  • 50 gram Melange
  • 3 ss sukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Pepperkakebrød

Pepperkakebrød

Enkelt
70 min.
Muffins med pepperkakesmak

Pepperkakemuffins med smørkrem

Enkelt
45 min.
Cookies med pepperkakesmak

Myke pepperkakecookies

Enkelt
35 min.