Restevafler

Enkelt
60 min.
Det fine med vafler er at de kan varieres på mange ulike måter. Noe som gjør det å lage vafler til en fin måte å få bruke opp det du måtte ha av rester av melk, syrnet melk, fløte, rømme og yoghurt. Du kan også bruke flere av produktene samtidig og lage en porsjon ekte restevafler. Oppskriften gir cirka 12 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. TIPS: Du kan også bruke det du måtte ha tilgjengelig av mel, men da er det lurt å la minst halvparten bestå av hvetemel for at restevaflene skal henge sammen.

     

  2. Pisk egg og sukker godt sammen.

  3. Tilsett melkeprodukter og flytende Melange.

  4. Tilsett hvetemel, sammalt hvetemel, vaniljesukker og kardemomme, og visp vaffelrøren til den er jevn og uten klumper.

  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  6. Pensle vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Enkelt
50 min.
Bananvafler

Bananvafler

Enkelt
50 min.
Enkle vafler

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.