Rømmevafler

Enkelt
60 min.
Mange sverger til rømme i røra når de lager vafler, og det er ikke så rart. Rømmevafler får en rund og fin smak, og en sprø konsistens. Server dem gjerne på tradisjonelt vis med jordbærsyltetøy og enda mer rømme. Oppskriften gir cirka åtte vafler.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk vann, rømme og Flytende Melange sammen.

  2. Bland det tørre litt etter litt i det våte mens du visper godt, til røren er jevn og uten klumper.

  3. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  4. Pensle vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.

  5. Avkjøl på rist hver for seg for å beholde den sprø konsistensen.

Antall porsjoner:

  • 2 dl kaldt vann
  • 4 dl rømme
  • 3 ss Flytende Melange
  • 180 gram siktet hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Restevafler

Restevafler

Enkelt
60 min.
Myke vafler

Slik lager du myke vafler

Enkelt
50 min.
Vafler med kulturmelk

Vafler med kulturmelk

Enkelt
60 min.