Safranknuter med vaniljekrem

Middels
120 min.
Disse safranknutene gir den velkjente smaken av lussekatter, men med en morsom vri for den som vil prøve noe nytt. Safranknutene er fylt med en søt vaniljekrem som gjør de ekstra saftige, og som smaker nydelig til den krydrede gjærbaksten. Oppskriften gir 12 safranknuter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Safranknuter:

  1. Ha Melange i en kjele på middels høy varme og smelt margarinen. Tilsett melk og ha i safran. Har du ikke safran tilgjengelig kan du bruke 0.5 ts gurkemeie for å få gulfarge på deigen. Det kan være greit å være klar over at det ikke gir helt samme smak og en litt kaldere gulfarge.

  2. Ha tørrgjær, hvetemel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett margarin- og melkeblandingen. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter, til deigen slipper bollen.

  3. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse, ca. 30-60 minutter.

Utbaking og fyll:

  1. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et kvadrat på cirka 60 x 60 centimeter.

  2. Brett den ene halvdelen av leiven over den andre slik at du har to lag og en leiv på ca. 30 x 60 centimeter.

  3. Del leiven i 12 strimler over den korteste siden.

  4. Tvinn hver strimmel rundt 3-4 ganger og knyt strimmelen sammen slik at du får en fin knute.

  5. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  6. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  7. Pensle safranknutene med et sammenvispet egg og dryss over perlesukker.

  8. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.

  9. Avkjøl på en rist før servering.

Antall porsjoner:

  • SAFRANKNUTER:
  • 150 gram Melange
  • 5 dl melk
  • 1 gram safran
  • 1 pose tørrgjær
  • 900 gram siktet hvetemel
  • 150 gram sukker
  • 1 ts salt
  • FYLL:
  • 1 pk vaniljekrem
  • 1 stk egg (til pensling)
  • 2 ss perlesukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Lussekatter

Lussekatter

Enkelt
60 min.
Julestjerne-kringle. Foto.

Julestjerne-kringle med appelsinsjokolade

Middels
150 min.
Delfiakake

Delfiakake

Enkelt
30 min.