
Sarah Bernhard
Slik gjør du
Bunn:
-
Sett ovnen på 210 grader.
-
Har du kjøpt en kransekakemasse som er formet som en pølse, kan du dele den i skiver på cirka 1 centimeter. Om du ikke har det, kjevler du ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikker ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.
-
Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.
Sjokoladekrem:
-
Kok opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig. Avkjøl sukkerlaken til den er romtemperert.
-
Tilsett eggeplommene i sukkerlaken og visp sammen til det blir luftig som en eggedosis, cirka 5 minutter.
-
Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.
-
Reduser hastigheten til lav og tilsett eggeblandingen inn i margarinen, litt og litt av gangen.
-
Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
-
Rør inn sjokoladen i blandingen og la den stå kaldt i cirka 1 time, eller til den har blitt så tykk at du kan forme topper av den.
-
Tips! Dersom sjokoladekremen blir for stiv, kan du la den stå på kjøkkenbenken til den blir varm nok til å formes på kransekakemassen.
-
Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene.
Sjokoladeglasur:
-
Smelt kokesjokolade og delfiafett en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.
-
Dypp kakene med sjokoladekremen ned i sjokoladeglasuren og sett kakene kaldt for at sjokoladen skal stivne.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- BUNN:
- 500 gram kransekakemasse
- SJOKOLADEKREM:
- 2 dl sukker
- 0.5 dl vann
- 3 stk eggeplommer
- 200 gram Melange
- 100 gram kokesjokolade
- SJOKOLADEGLASUR:
- 100 gram kokesjokolade
- 4 ss Delfia