Sitronkake med blåbær

Middels
80 min.
Lagkaker er imponerende å se på, og her er en som i tillegg smaker helt himmelsk. Det er den ultimate kombinasjonen av sitronkake og saftige blåbær, pakket inn i en nydelig, luftig sitronkrem. Tips til hvordan du best deler kakebunnen kan du lese i fremgangsmåten. 1 porsjon er tilpasset en kakeform på 20 centimeter i diameter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kakebunn:

  1. Ta Melange ut av kjøleskapet slik at det er romtemperert og klar til du skal starte bakingen.

  2. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en rund kakeform på cirka 20 centimeter i diameter med bakepapir i bunnen. Gni sidene inn med litt Flytende Melange.

  3. Pisk romtemperert Melange og sukker sammen til en lys og luftig masse. Visp inn eggene, ett og ett om gangen.

  4. Tilsett 1 dl sitronsaft og 1 ss revet sitronskall. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør akkurat nok til at alt er godt blandet. Rører du for mye vil kaken bli tung og kompakt.

  5. Vend blåbærene inn i røra.

  6. TIPS: Du kan også bruke frosne bær. Resultatet blir da best uten å tine bærene først fordi frosne bær er lettere og derfor ikke synker ned i bunnen.
  7. Fordel kakerøren jevnt utover den smurte kakeformen og stek midt i ovnen i 55-60 minutter. Sjekk at kaken er ferdig stekt med en kakepinne. Når pinnen er ren er kaken klar. Da er sjansen mindre for at kaken faller ned i midten og den blir enklere å dele.

  8. Avkjøl kaken helt før du løsner den fra formen.

Sitronkrem:

  1. Ha sitronsaft og sukker i en kasserolle. Kok opp under omrøring. Trekk til side og la laken avkjøle seg til cirka 50 grader.

  2. Pisk egg, eggeplomme og maisenna sammen i en bolle, til du har en klumpfri blanding.

  3. Pisk inn litt og litt sitronlake i eggeblandingen og hell deretter alt tilbake i kasserollen.

  4. Varm opp kremen til den tykner. Rør hele tiden for å unngå klumper.

  5. Trekk sitronkremen til side og la den avkjøle seg litt. Rør inn Melange og sett kremen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.

Montering:

  1. Pisk fløten til stiv krem og rør sammen med sitronkremen.

  2. Del kakebunnen i to lag. Tips: for å dele kaken jevnt i to kan du skjære et 1 centimeter dypt snitt jevnt rundt hele bunnen der du vil dele den. Ta en dobbel sytråd, legg den rundt kakebunnen og før inn i snittet. Stram til tråden med begge hender og tråden vil dele kaken jevnt.

  3. Legg den ene kakebunnen på et fat og bre utover et jevnt lag med sitronkrem. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av kremen på toppen og på sidene.

  4. Pynt kaken med ekstra blåbær og revet sitronskall.

  5. Kaken bør oppbevares kjølig på grunn av sitronkremen. Ferdig kakebunn kan fint fryses og tas opp ved behov.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.