Sitronkjeks

Middels
35 min.
Sitronkjeks er småkaker som rulles i sukker og revet sitronskall før steking, og som dermed får en mild smak av sitron. De finnes i mange variasjoner, både med melis, valmuefrø og hvit sjokolade. Konsistensen skal gjerne være sprø i kantene, og litt myk og seig i midten. Denne oppskriften gir ca. 60 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjeks:

  1. Smelt Melange i en kjele og avkjøl.

  2. Visp egg og sukker sammen til eggedosis.

  3. Tilsett den smeltede Melangen, hvetemel blandet med bakepulver, og sitronskall til eggedosisen.

  4. Arbeid deigen raskt sammen. La den ligge i kjøleskap i et par timer.

  5. Kjevle deigen tynt ut til 3-4 mm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med et lite glass. Legg kjeksene på en bakeplate dekket med bakepapir.

Marengs:

  1. Visp eggehvitene stive med sitronsaften. Tilsett sukkeret med vaniljesukker litt av gangen under visping. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt den i en ring eller i et kryss på kjeksene.

  2. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • KJEKS:
  • 200 gram Melange
  • 2 stk egg
  • 100 gram sukker
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk sitron, revet skallet av
  • MARENGS:
  • 2 stk eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss sukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

oppskrift på bordstabelbakkels

Bordstabelbakkels

Middels
30 min.
oppskrift på Eckernførdekaker julekake

Eckernførdekaker

Middels
35 min.
Pepperkaker

Pepperkaker

Enkelt
60 min.