Sitronterte

Middels
110 min.
Det er ikke uten grunn at den klassiske sitronterten aldri går av moten. Denne friske og gode kaken har en perfekt balanse av søtt og syrlig. I denne varianten har vi laget paideigen med brunt sukker, noe som gir ekstra fyldig smak og går perfekt sammen med den syrlige sitronkremen. Sitronterten må stå kaldt før servering, og kan gjerne lages dagen i forveien. Terten smaker nydelig med pisket krem.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deig:

  1. Bland sammen brunt sukker, hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle.

  2. Smuldre inn romtemperert Melange og bruk hendene for å kna margarinen inn i resten av ingrediensene til du har en fast tertedeig.

  3. Trykk ut tertedeigen i en paiform på 28 cm og sett i kjøleskapet i 30 minutter.

Sitronkrem:

  1. Ha sukker, sitronsaft og eggeplommer i en liten kjele. Vask sitronen godt og riv skallet fra sitronen med et fint rivjern og ha i kjelen.

  2. Varm opp kjelen forsiktig på middels varme mens du visper kontinuerlig. Bruk gjerne et steketermometer. Når sitronmassen har nådd 70 grader, er den klar. Har du ikke steketermometer, kan du varme opp til massen tykner. Men vær obs på å ikke la den koke, for da vil den skille seg.

  3. Rør inn den kalde Melangen i sitronkremen og la sitronkremen stå i romtemperatur.

Sitronterte:

  1. Varm opp ovnen til 200 grader.

  2. Ta paiformen ut av kjøleskapet. Sett formen inn i den varme ovnen på midterste rille og stek i 20 minutter.

  3. La tertebunnen avkjøles i 15 minutter.

  4. Fyll tertebunnen med sitronkremen og sett terten i kjøleskapet i 30 minutter.

Topping:

  1. Pisk kremfløten med vaniljesukkeret til du har en luftig krem.

  2. Server den avkjølte sitronterten med pisket krem.

  3. Tips! Du kan bytte ut kremen med marengs. Bruk eggehvitene som er igjen etter sitronkremen og pisk de stive sammen med 3 dl melis. Legg på marengs som topping og bruk resten av marengsen for eksempel til å lage små pikekyss. Les flere tips om marengs.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Sitronkake med ostekrem. Foto.

Sitronkake med ostekrem

Enkelt
60 min.
Glutenfri sitronkake med valmuefrø. Foto.

Glutenfri sitronkake

Enkelt
55 min.
Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Middels
120 min.