Slik lager du tykke vafler

Enkelt
60 min.
Er du en av dem som liker at vaflene er ekstra tykke og myke, så er dette oppskriften for deg! Her er det mengden egg, rømme og melk som sammen med natron gjør vaflene tykke. Vaffelrøren skal være tykk, så det er viktig å la den svelle i minst en halvtime for å få riktig konsistens. Legg vaflene oppå hverandre under et rent kjøkkenhåndkle etterhvert som du steker for å holde dem saftige og myke. Oppskriften gir cirka 12 vafler.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker godt sammen.

  2. Rør inn melk, rømme og flytende Melange.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt.

  4. Bland det tørre litt etter litt inn i det våte mens du visper godt, til du har en jevn vaffelrøre uten klumper.

  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  6. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.

  7. Legg vaflene oppå hverandre for å holde dem myke og varme.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Rømmevafler

Rømmevafler

Enkelt
60 min.
Myke vafler

Slik lager du myke vafler

Enkelt
50 min.
Enkle vafler

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.