Søte hveteboller

Enkelt
120 min.
Denne oppskriften gir søte og luftige hveteboller. I tillegg kan oppskriften brukes til annen søt gjærbakst som kringler, skolebrød eller kanelboller. Oppskriften gir rundt 20 boller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, kardemomme, gjær og egg i en bolle og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.

  2. Tilsett 150 gram kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på lav til middels hastighet til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar cirka 10 minutter.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i rundt 1 time.

  4. Del deigen i cirka 20 emner og trill til boller.

  5. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev til dobbel størrelse. Dette tar cirka 30 minutter.

  6. Pensle bollene med et sammenvispet egg før steking.

  7. Bollene stekes ved 200°C  i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte og har en fin gyllen farge.

Antall porsjoner:

  • 1 kg siktet hvetemel
  • 5 dl melk, romtemperert
  • 150 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 12 gram tørrgjær
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 150 gram Melange
  • 1 stk egg (til pensling)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Skolebrød.

Skolebrød

Enkelt
160 min.
Julestjerne-kringle. Foto.

Julestjerne-kringle med appelsinsjokolade

Middels
150 min.
Blåbærflette med vaniljekrem. Foto.

Blåbærflette med vaniljekrem

Middels
120 min.