Svenske semlor

Enkelt
180 min.
Semlor, eller Fettisdagbullar som de også kalles, er den svenske varianten på fastelavensboller. De er ganske så like de norske fastelavnsbollene, men semlor er fylt med enten mandelsmasse eller marsipan, i tillegg til den luftige kremen. I denne oppskriften har vi laget en litt enklere variant ved å bruke ferdig kransekakemasse rørt ut med melk. En porsjon gir cirka 16 semlor.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Boller:

  1. Ha alle ingredienser, med unntak av Melange, i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i 1,5 time.

  4. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut til boller og legg på bakepapirkledd stekebrett. La bollene etterheve under klede i 1 time.

  5. Varm opp ovnen til 175 grader.

  6. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøles på rist.

Mandelmasse:

  1. Bruk en gaffel til å blande sammen kransekakemasse og melk til du får en mykere konsistens som er enkel å fordele i bollene.

Til servering:

  1. Pisk kremfløte til luftig og stiv krem.

  2. Kutt av toppen på bollene og ta ut litt av innmaten.

  3. Legg 1 spiseskje mandelmasse i hver bolle.

  4. Fyll på med pisket krem og legg tilbake toppen på hver bolle. Avslutt med et lite melisdryss.

Antall porsjoner:

  • BOLLER:
  • 1 kg siktet hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 150 gram sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 50 gram fersk gjær
  • 150 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 stk egg (til pensling)
  • MANDELMASSE:
  • 400 gram kransekakemasse
  • 6 ss melk
  • TIL SERVERING:
  • 6 dl kremfløte
  • 4 ss melis

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Fastelavnsboller med krem

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.
Fastelavnsboller med bringebærkrem

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Middels
250 min.
Kladdkake

Kladdkake

Enkelt
30 min.