Tacograteng

Enkelt
60 min.
Denne deilige tacogratengen er en digg og enkel hverdagsrett, som er perfekt når du vil lage mat til mange, uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Du kan gjerne fylle på med mer grønnsaker, spesielt hvis du har rester liggende i kjøleskapet. Revet gulrot, kål i tynne strimler og tomater i små terninger passer veldig godt. Det viktigste er at grønnsakene er revet eller skåret i små biter slik at alt blir ferdig samtidig.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 grader.

  2. Smør en langpanne eller ildfast form på cirka 25×35 centimeter med Flytende Melange.

  3. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange og brun kjøttdeigen.

  4. Finhakk løken eller riv den på grovt rivjern og ha over i stekepannen. Rør godt sammen med kjøttdeigen.

  5. Rør tacokrydderet inn i kjøttdeigen og hell over vann. Kok opp og la alt surre til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er mør.

  6. Skyll kidneybønner og mais over et dørslag.

  7. Kutt paprika i små terninger.

  8. Fordel kjøttdeig, kidneybønner, mais og paprikaterninger utover i langpannen. Topp med tacosaus og revet gulost.

  9. Stek gratengen midt i ovnen i 25 til 30 minutter, til osten er smeltet og har fått en fin farge.

  10. Server tacogratengen med limebåter, rømme, tacosaus og finhakket koriander. Sprø tortillachips passer også godt til.

Antall porsjoner:

  • TACOGRATENG:
  • 4 ss Flytende Melange
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 4 ss tacokrydder
  • 0.5 dl vann
  • 800 gram kidneybønner (2 bokser)
  • 230 gram mais (1 stor boks)
  • 2 stk rød paprika
  • 460 gram tacosaus (2 glass)
  • 200 gram revet gulost
  • TIL SERVERING:
  • 1 stk lime
  • 3 dl lettrømme
  • 230 gram tacosaus (1 glass)
  • 2 ss fersk koriander
  • 200 gram sprø tortillachips

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Enkel tacopai

Enkel tacopai

Enkelt
60 min.
Meksikansk gryte

Meksikansk gryte

Enkelt
30 min.
Pølsegrateng. Foto.

Pølsegrateng med rotgrønnsaker

Enkelt
60 min.