Tilslørte bondepiker luksusvariant

Enkelt
30 min.
Lag av frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri ser ut til å gå av moten. Her får du luksusvarianten av den folkekjære desserten, laget med mascarponekrem, kanelstang og stjerneanis i eplemosen og deilig nøttestrø med brunt sukker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Eplemos:

  1. Skrell eplene og skjær i små terninger.

  2. Rør eplebitene sammen med sukker, vann og sitronsaft i en kasserolle Tilsett stjerneanis og kanelstang.

  3. Kok under lokk til eplebitene blir møre og blir til mos. Det tar 5 til 10 minutter, avhengig av hvor store eplebitene er.

  4. Fjern stjerneanisen og kanelstangen.

  5. Avkjøl til romtemperatur. Har du dårlig tid kan eplemosen settes til avkjøling i kjøleskapet.

Nøttestrø:

  1. Ha flytende Melange og brunt sukker i en stekepanne på middels sterk varme.

  2. Rør inn havregryn og grovhakkede nøtter og stek under omrøring i cirka 5 minutter.

  3. Legg blandingen over på matpapir for avkjøling.

Mascarponekrem:

  1. Pisk sammen romtemperert mascarponeost, sukker og vaniljesukker.

  2. Hell over kald kremfløte og pisk alt til stiv krem.

Montering

  1. Legg eplemos, nøtter og krem lagvis i dessertskåler eller serveringsglass.

Antall porsjoner:

  • Eplemos:
  • 500 g epler
  • 80 g sukker
  • 0.5 dl vann
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 hel kanelstang
  • Nøttestrø:
  • 3 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 3 ss brunt sukker
  • 60 g store havregryn
  • 25 g hasselnøtter
  • 25 g mandler
  • Mascarponekrem:
  • 150 g mascarponeost, romtemperert
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 dl kremfløte, kald

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.