Tjukksnipp

Enkelt
30 min.
Denne julebaksten er best kjent som tjukksnipp, men går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Dette er lett krydrede og luftige kaker, som er både myke og søte, og som passer perfekt til julekaffen. Oppskriften gir cirka 30 snipper, og disse kan fryses ned etter avkjøling.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader.

  2. Bland sammen surmelk og sukker i en bakebolle. Rør inn Flytende Melange, hornsalt, vaniljesukker, kardemomme og hvetemel, til du har en jevn og fast deig som er lett å kjevle ut.

  3. Kjevle ut deigen til en leiv som er cirka 1 centimeter tykk, og del leiven i snipper.

  4. Kle en stekeplate med bakepapir og legg snippene på den bakepapirkledde stekeplaten. Gi litt plass mellom snippene, siden de vil heve under steking.

  5. Strø sukker og kanel over snippene.

  6. Stek snippene på midterste rille i stekeovnen i cirka 10 minutter, til de er lett gylne.

  7. Avkjøl snippene på en rist.

Antall porsjoner:

  • 5 dl surmelk
  • 400 gram sukker
  • 200 gram Flytende Melange
  • 2 ss hornsalt
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 800 gram hvetemel
  • 2 ss sukker (til strø)
  • 1 ss kanel (til strø)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

siruppsnipper oppskrift

Sirupssnipper

Middels
60 min.
Mor Monsen

Mor Monsen

Enkelt
45 min.
Ferdige krumkaker og krumkakeskål

Krumkaker

Middels
60 min.