Tysk smørkrem

Enkelt
20 min.
En særdeles luftig og fyldig smørkrem som egner seg godt til å pynte muffins. Denne kremen egner seg ikke så godt for varme dager ettersom den vil smelte. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen melk og halvparten av sukkeret i en middels stor kjele.

  2. Ha kjelen på en plate på middels lav varme og rør rundt til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen til middels høy og ta kjelen av varmen så fort du ser bobler.

  3. Bland sammen resten av sukkeret, eggeplommer og maizena i en bolle. Hell den varme melkeblandingen i en tynn stråle over i bollen mens du visper kraftig hele tiden.

  4. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp på lav varme til det begynner å tykne. Pass på at det ikke koker, for da vil den skille seg.

  5. Ta kjelen av varmen og ha blandingen over i en bolle. Legg plastfolie over eggeblandingen slik at plastfolien ligger på overflaten av eggeblandingen og la den avkjøle helt til romtemperatur.

  6. Pisk Melange i en bolle med kjøkkenmaskin i 2 minutter. Tilsett eggeblandingen, 1 spiseskje av gangen. Tilsett til slutt vaniljesukker og salt.

Antall porsjoner:

  • 1 dl helmelk
  • 1 dl sukker
  • 3 stk eggplommer
  • 1 ts maisenna
  • 150 gram Melange
  • 1 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Kremostglasur med hvit sjokolade

Kremostglasur med hvit sjokolade

Enkelt
15 min.
Sveitsisk smørkrem

Sveitsisk marengssmørkrem

Middels
30 min.
Donuts med glasur. Foto.

Donuts med glasur

Middels
120 min.