Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
I Norge har vi laget vafler siden 1700-tallet, og de hjerteformede vaffelplatene spises til både hverdag og fest. Det er aldri feil med vafler, og med denne oppskriften blir de ekstra gode og saftige. Oppskriften gir ca. 10 vafler.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker lett sammen.

  2. Tilsett melk og Flytende Melange.

  3. Bland hvetemel med kardemomme, bakepulver og vaniljesukker, og bland dette i røren.

  4. Visp vaffelrøren til den er jevn og uten klumper.

  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  6. Stek vaflene i et smurt vaffeljern. Husk å pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.

Serveringsforslag:

  • Margarin og ost
  • Rørte bær og rømme
  • Kaldrøkt laks, rømme, finhakket rødløk og dill
  • Spekeskinke, rømme og gressløk
  • Brie og ripsgelé
  • Vaniljekesam og friske bær
  • Vaniljekesam, eplebiter, honning og finhakkede nøtter

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Enkle vafler

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.
Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Enkelt
50 min.
Enkle glutenfrie vafler

Enkle glutenfrie vafler

Enkelt
30 min.