Vegansk majones på tre minutter
Enkel
5 min
Egg er som kjent en av hovedingrediensene i majones, men det er faktisk mulig å lage den uten. Med denne oppskriften har du en tykk og fyldig vegansk majones på kun tre minutter!
Ingredienser
1 porsjon
1 ss dijonsennep
1 ts hvitvinseddik
1 dl soyamelk, usøtet
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Rør sammen dijonsennep, hvitvinseddik og soyamelk, og ha i et høyt smalt miksebeger.
2
Sett stavmikseren godt ned i og hell på oljen.
3
Kjør stavmikseren til det begynner å tykne og beveg den gradvis oppover slik at all oljen blir blandet inn. Kjør til en tykk majones.
4
Smak til med salt og pepper.
5
Oppskriften gir cirka 4 dl ferdig majones.
Kan jeg bruke noe annet enn soyamelk?
Mandelmelk, kokosmelk e.l?
Hei Kristine! Du kan gjerne bruke mandelmelk i denne oppskriften. Lykke til! 🙂