Gado-gado med peanøttsaus

Enkelt
40 min.
Gado-gado er en indonesisk salat som typisk serveres sammen med en krydret og kremet peanøttsaus. Salaten består av både kokte og rå grønnsaker, og serveres ofte med tofu eller tempeh, kokt egg, og sprø elementer som sprøstekt løk, peanøtter eller rekechips. I denne varianten har vi blant annet brukt kokte poteter og aspargesbønner, rå kål og gulrot, i tillegg til egg.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Salat:

  1. Kok poteter møre og del dem i terninger.

  2. Kok eggene til de er hardkokte. Avkjøl og del dem i båter. Vil du vite hvordan du får perfekt kokte egg? Få tipsene her.

  3. Kutt kål, gulrot og paprika i strimler.

  4. Skjær av endene på aspargesbønnene og kok dem i en kjele med vann i 2-3 minutter.

  5. Fordel alle ingrediensene i en skål eller bolle, og topp salaten med bønnespirer.

Peanøttsaus:

  1. Ha Mills Peanut Butter, soyasaus, honning og saften fra limen i en bolle.

  2. Knus hvitløk og finhakk chili, og rør alle ingrediensene sammen.

  3. Server peanøttsausen med salaten.

Antall porsjoner:

  • SALAT:
  • 250 gram poteter (rester av kokte poteter fungerer godt)
  • 3 stk egg
  • 250 gram kål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • 100 gram aspargesbønner
  • 100 gram bønnespirer
  • PEANØTTSAUS:
  • 80 gram Mills Peanut Butter
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss honning
  • 1 stk lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk chili

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Lignende oppskrifter

Kung pao kylling

Kung pao kylling

Enkelt
30 min.
Afrikansk peanøttsuppe. Foto.

Peanøttsuppe

Enkelt
30 min.
Popcorn med peanøttkaramell

Popcorn med peanøttkaramell

Enkelt
20 min.