Eggesalat er en klassiker som passer både til brødskiven, koldtbordet og spekematbordet. Vi har tilsatt sennep og vårløk i eggesalaten for ekstra god smak og runder den av med frisk smak av syrlig sitron. Prøv denne neste gang du inviterer gjester, eller lag den til frokosten eller matpakken.

Kommentarer

  • Tove g knutsen

    Skal lage smørbrød med reke asbikk , vil det passe med eggesalat ved siden

    • Cecilie,

      Ja, det høres nydelig ut, Tove! Lykke til! 🙂

  • Ann Mette

    Spennende, har ikke vårløk, så valgte jeg charlottløk 🙂

    • Cecilie,

      Hei Anne Mette! Håper salaten falt i smak med charlottløk, og flott at du fant din egen vri på oppskriften. Lykke til med matlagingen 🙂

  • Eirin

    Når det står 1 pk. I oppskriften. E da snakk om en pose majones eller ei heil eske (altså 2 poser)?

    • Cecilie,

      Hei Eirin! En pakke majones inneholder to poser, så hvis det står en pakke i oppskriften bruker du begge posene. Lykke til! 🙂

      • Inger Jo

        Det står 0,5 pk. Det blir vel 1 pose

        • Cecilie,

          Hei Inger Jo! Ja, det stemmer at du skal bruke 0,5 pakke for 4 porsjoner i oppskriften, men klikker du på 8 porsjoner vil mengden endre seg til 1 pakke. Håper det var oppklarende, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Maja

    Hvilken type sennep anbefales?

    • Cecilie,

      Hei Maja! Du kan bruke sennepen du selv foretrekker, her er det litt smak og behag som gjelder. Noen foretrekker en mild type som ikke overdøver eggesmaken. Men du bør unngå en grov type hvis du ikke vil at skal synes i form av sennepskorn i salaten. Lykke til! 🙂

  • Per Arne

    Enkel og god

    • Cecilie,

      Flott at eggesalaten faller i smak, Per Arne! Takk skal du ha, og kos deg med matlagingen! 🙂

  • Rokaja

    Elsker den smakte så godt det var så enkelt

    • Cecilie,

      Hei Rokaja! Så hyggelig å høre at salaten falt i smak! God førjulstid til deg 🙂

  • Kari

    Hvor ble det av egg-koke tipsene?

    • Cecilie,

      Hei Kari! Takk for at du har et våkent øye, nå er lenke til eggkoketipsene på plass igjen. Lykke til med matlagingen 😊

  • Borgar.

    Eg prøvde lage og smake wow eg syns den var god smak. 👍

    • Cecilie,

      Så hyggelig at salaten falt i smak, Borgar! God mandag videre til deg, og lykke til med matlagingen! 😊

  • Lars

    det er ikke feil å ha oppi kokte erter

    • Cecilie,

      Det høres nydelig ut, Lars! Takk for at du deler, og kos deg med eggesalaten 😊

  • Nina

    Hvor lenge er denne holdbar i kjøleskapet?

    • Cecilie,

      Den holder seg fint i 4-5 dager. Lykke til, Nina! 😊

  • Mie

    Ikke bra🤮

    • Cecilie,

      Hei Mie! Det var leit å høre at du ikke er fornøyd med oppskriften! Fortell oss gjerne hva var det som ikke var bra, så kanskje vi kan hjelpe deg? 😊

  • Anne

    Hvo r mye er en halv pakke majones? Er det en pose eller er det en halv pose. En pakke består av 2 poser. Kan dere være mer presise i oppskriftene som inneholder majones.

    • Cecilie,

      Hei Anne! Ja, det er en halv pose du skal bruke i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Helene

    Hvor mye majones skal man bruke dersom man har det i en krukke?

    • Cecilie,

      Hei Helene! Nå ble jeg litt usikker på hva du spør om, men hvis du bruker produktet Mills MAJO som selges på glass, så skal du bruke halvparten av glasset i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • Anne-K

    Hvilken sennep skal man bruke?

    • Cecilie,

      Hei Anne-K! Det er litt smak og behag, men unngå sennep med grove korn i. Bruk gjerne dijonsennep hvis du foretrekker mye smak, eller en mildere variant, som også vil fungere bra. Lykke til! 🙂

  • Sonja Endresen

    Da er eggesalaten klar, skal bruke den til reker i kveld.

    • cecilie

      Håper eggesalaten og kvelden ble vellykket, Sonja! Lykke til med matlagingen! 🙂

  • Andrea

    Kan man lage denne på kvelden og servere lunsj dagen etter?

    • cecilie

      Hei Andrea! Ja, det kan du. Lykke til, håper det smaker! 🙂

  • Nina

    Går det å bruke Lett majones?

    • Cecilie

      Hei Nina! Ja, det går fint an å bruke lettmajones. Lykke til! 🙂

  • Tove SL

    Den blir minst like god ved å bytte sennep times curry👍 Og litt mer majones….

    • Anne Cathrine

      Det høres veldig godt ut med curry-smak i eggesalaten! Takk for tipset 😊

  • Monica Trondahl

    Hvilken type sennep brukes? Tørr sennep, eller vanlig sennep fra glasd/ flaske ?

    • Anne Cathrine

      Hei Monica! Oppskriften er beregnet på sennep på glass/flaske. Bruk den sennepen du liker best – søt, grov eller sterk 😊

  • Kari Steinsholt Andresen

    Hakke egg gjør du ved å bruke eggedeler. Del egget en vei, snu og del igjen og du har fine egge biter til salaten.

    • Morten

      Det er nemlig riktig og den beste måte å hakke dem på.

    • Anne Cathrine

      Takk for fint tips. Kari 😊

  • Pål

    Bytt ut sukker og sitron med litt lake fra sylteagurk. Vanlig løk, rødløk eller purre kan også erstatte vårløk.
    Litt salt, pepper og malt chilli setter en spiss på salaten

    • Karina

      Hei Pål! Det høres ut som en god variant 😊 Takk for tips!

      • Torill Scharning

        Og veldig godt til Rakfisk

        • Cecilie

          Takk for tipset, Torill! 🙂

  • Rhodora Syversen

    Jeg har laget denne eggesalaten og det er kjempe gode. Jeg kommer til å lage denne salaten ofte til frokost og matpakke👍❤️