Snickerssnurrer

Enkelt
85 min.
Kombinasjonen av peanøtt, sjokolade og karamell er nydelig, og sammen med fersk gjærbakst blir det helt uimotståelig. Prøv denne oppskriften på snickerssnurrer i form neste gang du vil overraske venner eller familie med noe ekstra godt! Oppskriften gir cirka 20 store snickerssnurrer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bolledeig:

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk (fingervarm) og sukker og rør til du har rørt ut gjæren. La blandingen stå på kjøkkenbenken i ti minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger, salt og kardemomme. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og hell i mel, litt etter litt, til du har en smidig deig. Elt deigen i maskin i cirka fem minutter, eller ti minutter for hånd.

  3. Dekk bollen med deigen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i minimum 30 minutter.

Fyllet:

  1. Rør sammen romtemperert Melange, hakket sjokolade og peanøttsmør i en bolle.

  2. Kjevle ut deigen til to rektangeler på cirka 40 x 20 cm.

  3. Smør fyllet jevnt utover de to rektanglene. Rull så rektanglene sammen til to pølser og la de heve på benken med klede over i cirka 30 minutter.

  4. Forvarm ovnen til 200 grader.

  5. Skjær hver pølse i ti deler. Sett snurrene på høykant i en form på cirka 35 x 25 cm kledd med bakepapir. Sett bollene med litt avstand i formen slik at de får plass til å ese ut i ovnen.

  6. Pensle bollene med et sammenpisket egg.

  7. Stek bollene midt i ovnen i cirka 20 minutter.

  8. La snurrene avkjøle på en rist.

  9. Hell karamellsaus over bollene og dryss hakkede peanøtter over. Server og nyt!

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Lignende oppskrifter

Brownie

Brownie med peanøttsmør

Enkelt
50 min.
Peanøttfudge

Peanøttfudge

Enkelt
80 min.
dessert_quesadilla

Dessertquesadilla

Enkelt
15 min.