Vegetargryte med søtpotet og peanøtter

Enkelt
30 min.
Denne vegetargryten er fyldig og kremet, med en fantastisk kombinasjon av tomat, peanøtter og koriander. Toppet med litt chili, vil den garantert få fart på smaksløkene.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk, hvitløk og tomater. Del søtpotet og blomkål i middels store biter, ca. 1×1 cm.

  2. Varm opp en middels stor kjele på middels høy varme og ha i Mills Soyaolje. Fres sjalottløk og hvitløk i 2-3 minutter.

  3. Tilsett tomater, søtpotet, blomkål, kokosmelk, vann, spisskummen og gurkemeie, og la det koke i cirka 20 minutter eller til grønnsakene er møre.

  4. Ha i saft fra lime, salt og Mills Peanut Butter, og la det småputre til gryta tykner. Dette tar ca. 2-3 minutter.

  5. Grovhakk peanøtter, koriander og chili og dryss over til slutt.

Antall porsjoner:

  • 3 ss Mills Soyaolje
  • 6 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 500 gram tomater
  • 400 gram søtpotet
  • 400 gram blomkål
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 dl vann
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 3 ss Mills Peanut Butter
  • 1 stk lime, saften
  • 10 gram peanøtter
  • 20 gram frisk koriander
  • 0.5 stk chili

Lignende oppskrifter

Afrikansk peanøttsuppe. Foto.

Peanøttsuppe

Enkelt
30 min.
Ferske vårruller med peanøttsaus. Foto.

Ferske vårruller med peanøttsaus

Enkelt
20 min.
Havremuffins med peanøttfyll

Havremuffins med peanøttfyll

Enkelt
30 min.