Gnocchi med salviesmør

Enkelt
45 min.
Gnocchi er italienernes versjon av dumplings og er en slags pasta for potetelskere. Gnocchi lages av poteter, mel og egg, og posjeres i vann før de tradisjonelt serveres som en varm forrett. Her serverer vi gnocchien sammen med en kremet og smakfull salviesmørsaus.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Gnocchi – Del 1:

  1. Ha potetene i en kjele og dekk til med kaldt vann. Ha 1 ss salt i vannet. Kok opp og la potetene småkoke til de er møre.

  2. Hell av vannet og avkjøl potetene litt før du fjerner skallet. Mos dem med en potetmoser og la de deretter avkjøles helt.

  3. Dryss salt og pepper over de avkjølte potetene. Rør inn eggeplommene og tilsett hvetemelet. Bland alt sammen og form massen til en deig.

  4. Dryss litt hvetemel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Rull deigen til en pølse og kutt den opp i biter på cirka 2 centimeter. Sett til side.

Salviesmør.

  1. Varm opp en liten kjele med Olivero på middels lav varme.

  2. Ha i parmesanost og salvieblader.

  3. Du kan justere styrken på salviesmøret ved å ta færre eller flere salvieblader. Vi anbefaler minimum 12, men liker du mye smak kan du bruke opptil 24 salvieblader.

  4. Rør rundt til osten er smeltet og tilsett deretter grovkvernet pepper.

Gnocchi del 2:

  1. Kok opp en kjele med vann og ha i gnocchien. La de koke til de stiger til vannoverflaten, ca. 2-4 minutter, og ta de opp med en hullet sleiv.

  2. Tilsett gnocchibitene i salviesmøret og rør rundt til de er godt dekket av saus.

Antall porsjoner:

  • GNOCCHI:
  • 4 stk store poteter (gjerne melne poteter, som Kerrs Pink)
  • 1 ss salt (til kokevannet)
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 stk eggeplommer
  • 2.5 dl siktet hvetemel
  • SALVIESMØR:
  • 4 ss Olivero Flytende
  • 60 gram revet parmesan
  • 18 stk friske salvieblader
  • 0.5 ts grovkvernet pepper

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Oppskrift på paella med skalldyr

Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Risotto med sopp

Enkel risotto med sopp

Enkelt
25 min.