Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Grekernes mest populære gatemat smaker av deilige ferieminner. Heldigvis er det enkelt å gjenskape feriefølelsen ved å lage de hjemme. Gyros serveres tradisjonelt med tomat, løk og tzatziki, men det er heller ikke uvanlig å servere de med pommes frites i pitaen. Vi har laget vår uten pommes frites, men dette kan du selvfølgelig tilsette om du ønsker. Smaken er uansett nydelig!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Marinering:

  1. Finhakk hvitløk og mynte. Bland sammen flytende Olivero, hvitløk, oregano, mynte, spisskummen, paprikapulver og kanel i en bolle.

  2. Riv sitronskallet med et fint rivjern og press ut sitronsaften. Ha det over i marinaden.

  3. Tilsett biffstrimlene i marinaden og vend inn slik at alle strimlene er dekket av marinade.

  4. La kjøttet marinere i romtemperatur i 30 minutter. Du kan også marinere det over natten, men da må kjøttet stå i kjøleskapet. Ta kjøttet ut 30 minutter før det skal stekes slik at det tempereres før steking.

Tzatziki:

  1. Mens kjøttet marineres kan du begynne på tzatzikien.

  2. Vask agurken og riv den på et rivjern. Klem ut overflødig væske ved hjelp av et kjøkkenklede eller en sil.

  3. Press hvitløken med en hvitløkspresse og bland den med yoghurten. Om du ikke har hvitløkspresse finhakker du hvitløken så godt du kan.

  4. Tilsett revet agurk, salt, pepper og hakket mynte eller dill.

Øvrig:

  1. Sett ovnen på 210 grader.

  2. Del tomatene og løken i skiver.

  3. Varm opp en stekepanne med flytende Olivero på middels sterk varme.

  4. Hell av marinaden på kjøttet fra bollen over i en skål.

  5. Stek kjøttet til det er fint brunet, men fortsatt rosa i midten, det tar cirka 1 minutt på hver side.

  6. Hell over marinaden og skru varmen ned på lavt, og la det stå på platen i 5 minutter.

  7. I mellomtiden varmer du opp pitabrødene i ovnen i 5 minutter.

  8. Server varme pitabrød med tzatziki, tomat, løk og biffstrimler.

  9. TIPS: Om du vil spare litt tid kan du for eksempel bruke ferdig tzatziki.

Antall porsjoner:

  • MARINADE:
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts hakket mynte
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts kanel
  • 1 stk sitron - saft og revet skall
  • TZATZIKI:
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss hakket mynte eller dill
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • ØVRIG:
  • 300 g biff i strimler
  • 2 stk tomater
  • 1 stk rødløk
  • 4 stk pitabrød

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Souvlaki Kotopoulo – grillspyd med kylling sett ovenfra

Souvlaki Kotopoulo – grillspyd med kylling

Enkelt
120 min.
Gresk stifado

Gresk stifado

Enkelt
130 min.
greske kjøttboller

Greske kjøttboller

Enkelt
30 min.
Greske pitabrød

Vil du lage pitabrøene selv?

Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til flere retter som souvlaki, greske kjøttboller, gyros og tzatziki. Denne oppskriften gir 8 pitabrød.

Se oppskriften her