Ekstra kremet og hjertego’ hummus

Enkelt
10 min.
Hummus smaker nydelig som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk, men kan også fint brukes på brødskiva eller i en salat. Avokado gjør denne hummusen ekstra fyldig og kremet.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Hell vannet av kikertene og hell dem i en skål.

    Tilsett olje, tahini, presset hvitløk, sitronsaft og paprikapulver og kjør alt med stavmikser til du har en jevn blanding.

    Tilsett avokado uten skall og stein og kjør det med stavmikseren på nytt til du har en jevn og kremet hummus.

    Smak til med salt og pepper.

    Tips! Om du ønsker en mer krydret hummus kan du drysse over litt chiliflak og tørket koriander til slutt.

Antall porsjoner:

  • 1 boks kokte kikerter
  • 2 stk. modne avokado
  • 3 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 1.5 ss tahini (malte sesamfrø, kan sløyfes)
  • 1 stk. hvitløksfedd
  • 3 ss sitronsaft
  • 0.5 ts paprikapulver
  • salt og pepper

Produkter i oppskriften

Vita hjertego optimal olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Kyllingboller i tomatsaus

Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.
Couscoussalat

Couscoussalat

Middels
50 min.
Kremet gulrutsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.