Kremet og smakfull gresskarsuppe

Enkelt
40 min.
Denne smakfulle gresskarsuppen passer perfekt når gresskarene er i sesong og butikken bugner av ulike sorter av gresskar. Prøv gjerne nye typer av gresskar i suppen, eller bruk kjente sorter som butternut squash, hokkaido eller halloweengresskar. Hver sort gir en særegen smak som alle går til resten av ingrediensene i suppen.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Rens gresskaret og del opp i terninger på cirka 5 x 5 cm.

    Varm opp en kjele på middels høy varme med Vita hjertego’ Optimal olje. Ha i løk, hvitløk, chili og ingefær, og fres til løken er myk, men ikke brunet.

    Ha gresskarbitene over i kjelen og hell over kyllingbuljongen. Kok opp og la det småkoke til gresskaret er mørt, cirka 30 minutter.

    Bruk en stavmikser eller blender for å mose grønnsakene til suppe.

    Tilsett lettfløte og smak til med salt og pepper.

    Server gresskarsuppe med ristede gresskarkjerner og ferske brødskiver med Vita hjertego’ Margarin.

Antall porsjoner:

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 kilo gresskar
  • 1.5 liter kyllingbuljong
  • 2 dl lettfløte
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • TIL SERVERING
  • 50 gram ristede gresskarkjerner

Produkter i oppskriften

Vita hjertego optimal olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

grønnsakschips av beter

Ovnsbakte grønnsakschips av beter

Enkelt
50 min.
Glutenfrie proteinrundstykker

Glutenfrie proteinrundstykker med chili

Enkelt
25 min.
Kremet gulrutsuppe med kikerter

Gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.