Ovnsbakt torsk med tomat og urter

Enkelt
30 min.
Denne herlige fiskeretten er inspirert av det italienske kjøkkenet. Cherrytomatene blir ekstra søte og gode når de bakes. I tillegg gir de fra seg mye væske som er med på å danne en god saus med bakt hvitløk, rødløk og urter. At alt bakes i samme form gjør det til en lettvint hverdagsrett med mye smak. Server gjerne fullkornspasta eller poteter til.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett komfyren på 200 grader varmluft. Om du ikke har varmluft kan du bruke 220 grader over- og undervarme.

  2. Del hvitløken i to horisontalt, slik at alle feddene vises. Legg med snittflaten opp i en ildfast form.

  3. Del rødløken i båter og skjær cherrytomatene i to. Ha grønnsakene i den ildfaste formen.

  4. Rør sammen Vita hjertego’ Flytende, basilikum, bladpersille, balsamicoeddik og halvparten av saltet og pepperen. Hell urtesausen over grønnsakene og bland godt.

  5. Bak grønnsakene på rist midt i ovnen, i 10 minutter.

  6. Del torsken i serveringsstykker og krydre med salt og pepper.

  7. Legg torskestykkene i formen med grønnsakene og bak videre til fisken er ferdig, cirka 12-15 minutter.

  8. Server med for eksempel fullkornspasta, ris eller potet.

Antall porsjoner:

  • 1 stk hvitløk (hel)
  • 1 stk rødløk
  • 400 gram cherrytomater
  • 4 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket bladpersille
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 800 gram torskefilet, uten skinn og bein

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Fiskesuppe med kokosmelk og torsk

Fiskesuppe med kokosmelk og torsk

Enkelt
20 min.
Lakseburger med avokadosalsa og sitrondressing

Lakseburger med avokadosalsa og sitrondressing

Enkelt
30 min.
kremet laks i ovn

Kremet laks i ovn med soltørket tomat og spinat

Enkelt
30 min.