Sunn gulrotkake i kopp

Enkelt
10 min.
Gulrotkake i porsjonstørrelse er perfekt når du bare vil ha litt å kose deg med, uten å lage en hel kake. Denne er laget med litt grovere mel og med mindre søtning enn vanlig gulrotkake. Toppet med vaniljekesam i stedet for kremostglasur.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Bland sammen egg, honning, flytendene Vita hjertego’, kanel, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og sammalt hvetemel til du har en klumpfri røre.

  • Riv gulroten på et fint rivjern og bland inn i røren.

  • Ha røren over i en kopp. Røren bør ikke dekke mer enn 2/3 av koppen for å unngå at den flyter over.

  • Stek kaken på maks styrke i mikrobølgeovnen i 1,5 minutt. Har du ikke mikrobølgeovn kan den stekes i vanlig ovn på 175 grader i 20 minutter.

  • La den avkjøle litt før du topper den med vaniljekesam, og nyt en liten kopp med sunn gulrotkake.

Antall porsjoner:

  • 1 stk egg
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss Vita hjertego' Flytende
  • 0.5 ts kanel
  • 0.25 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 3 ss sammalt hvetemel, finmalt
  • 0.5 stk gulrot, revet
  • 1 ss vaniljekesam til topping

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Sunn sjokoladekake i kopp

Sunn sjokoladekake i kopp

Enkelt
10 min.
Bananis med müsli og bringebær

Bananis med müsli og bringebær

Enkelt
5 min.
Ostekake i glass med mango. Foto.

Ostekake i glass med mango og kokos

Enkelt
135 min.