Sunn gulrotkake i kopp

Enkelt
10 min.
Gulrotkake i porsjonstørrelse er perfekt når du bare vil ha litt å kose deg med, uten å lage en hel kake. Denne er laget med litt grovere mel og med mindre søtning enn vanlig gulrotkake. Toppet med vaniljekesam i stedet for kremostglasur.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen egg, honning, flytendene Vita hjertego’, kanel, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og sammalt hvetemel til du har en klumpfri røre.

  2. Riv gulroten på et fint rivjern og bland inn i røren.

  3. Ha røren over i en kopp. Røren bør ikke dekke mer enn 2/3 av koppen for å unngå at den flyter over.

  4. Stek kaken på maks styrke i mikrobølgeovnen i 1,5 minutt. Har du ikke mikrobølgeovn kan den stekes i vanlig ovn på 175 grader i 20 minutter.

  5. La den avkjøle litt før du topper den med vaniljekesam, og nyt en liten kopp med sunn gulrotkake.

Antall porsjoner:

  • 1 stk egg
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss Vita hjertego' Flytende
  • 0.5 ts kanel
  • 0.25 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 3 ss sammalt hvetemel, finmalt
  • 0.5 stk gulrot, revet
  • 1 ss vaniljekesam til topping

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Sunn sjokoladekake i kopp

Sunn sjokoladekake i kopp

Enkelt
10 min.
Bananis med müsli og bringebær

Bananis med müsli og bringebær

Enkelt
5 min.
Ostekake i glass med mango. Foto.

Ostekake i glass med mango og kokos

Enkelt
135 min.