Grissini
Grissini så dagens lys allerede på 1700-tallet i Piemonte i Italia, da bakeren Antonio Brunero ble bedt om å lage et luftig og sprøtt brød for en hertugs helseproblemer. I dag serveres brødpinnene til suppe og pasta. Disse er toppet med nydelige smaker fra urter og parmesan.
Ingredienser
Grissini
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Smelt Olivero og bland sammen med vannet i en bakebolle.
Tilsett hvetemel, tørrgjær, salt og sukker, og elt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 5 minutter til du har en smidig deig.
Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la den heve i 30 minutter.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk. Del deigen i tynne lengder på ca. 1 cm.
Rull hver lengde rundt 2-3 ganger og plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 15 minutter.
Varm opp ovnen til 180 grader.
Pensle hver grissinilengde med vann og dryss over revet parmesan, salt og timian.
Stek grissiniene på midterste rille i 10-15 minutter til de er gylne og sprø.
Kommentarer