Eltefritt brød til matpakken, påsmurt med gulost

Eltefritt brød til matpakken

Enkelt
120 min.

Eltefritt brød som verken trenger knaing eller langtidsheving. Resultatet er et nydelig, saftig og mettende matpakkebrød med mye smak. Brødet holder seg godt, og smaker nesten bedre en dag eller to etter baking.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Rør ut honningen i det lunkne vannet.

    Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.

    Bland alt det tørre godt, og hell halvparten i det våte.

    Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.

    Deigen skal være klissete, men ikke rennende.

    Smør en brødform på ca 30 x 22 cm og hell deigen over i brødformen.

    Dryss over resten av frøene og dytt dem forsiktig ned i deigen.

    Dekk formen med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.

    Stekes på 200 grader i cirka 50 minutter. Brødet skal lage en hul lyd når du banker det på toppen.

     

    La brødet stå i formen i 5-10 minutter etter du har tatt det ut av ovnen. Avkjøl så godt på rist før du skjærer i brødet for å unngå at skivene blir deigete. 

Antall porsjoner:

  • 4.5 dl sammalt hvetemel
  • 3.5 dl rugmel
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl gresskarkjernefrø
  • 1 dl til sammen av solsikkefrø og gresskarkjernefrø til topping
  • 5.5 dl vann
  • 1 ss honning

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med kokos

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.
Havrekjeks

Havrekjeks

Enkelt
45 min.
eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Enkelt
420 min.