
Sitronmuffins med valmuefrø
Slik gjør du
Sitronmuffins:
Varm opp ovnen til 180 grader.
Bland sammen sammalt mel, siktet hvetemel, bakepulver, natron, salt, sukker og vaniljesukker i en bolle.
Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i mikrobølgeovn.
Vask sitronen godt, riv skallet med et fint rivjern og press ut sitronsaften.
Rør sammen smeltet Soft Flora, melk, egg, sitronskall, sitronjuice, gresk yoghurt og valmuefrø i en annen bolle.
Bland de våte ingrediensene med de tørre og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
Fordel røren i 9 muffinsformer og stek på midterste rille i 20 minutter.
La muffinsene avkjøle på en rist før du har på glasur.
Glasur:
Rør sammen melis, vann og sitronjuice i en liten skål og dryss over litt glasur med en spiseskje eller en sprøytepose
Antall porsjoner:
- 2 dl sammalt mel, finmalt
- 2 dl siktet hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 gram Soft Flora Steke og Bake
- 1 stk sitron: revet skall
- 1 ss sitronjuice
- 1 dl melk
- 2 stk egg
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 ss valmuefrø
- GLASUR:
- 1 dl melis
- 1 ss kaldt vant
- 1 ts sitronjuice
Produkter i oppskriften
