Lyse speltknekkebrød

Enkelt
80 min.
Å lage knekkebrødene selv er en suveren måte å sørge for at knekkebrødene inneholder mye fiber og sunt fett. Dessverre er det ikke alltid at de minste i familien setter pris på grove knekkebrød med mye frø og nøtter. Disse lyse speltknekkebrødene inneholder ingen store «klumper», og har en konsistens og smak som hele familien kommer til å sette pris på. Oppskriften gir et stekebrett med knekkebrød, cirka 12 stykker, avhengig av hvor store du lager dem.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Settt ovnen på 150 grader.

Knus gresskarkjernene til små biter i en blender eller med stavmikser.

Ha de knuste gresskarkjernene i en bolle sammen med speltmel, havremel, sesamfrø og salt.

Visp egget i en bolle og rør inn vannet.

Tilsett væsken i melblandingen og rør om til du har en klissete deig.

Fordel deigen utover et bakepapir på et stekebrett, så tynt og jevnt som mulig.

Sett stekebrettet inn i ovnen på midterste rille og stek i 25 minutter.

Ta brettet ut og lag knekkebrødruter ved å bruke en kniv eller et pizzahjul.

Sett brettet tilbake i ovnen og sted videre i 45 minutter.

La knekkebrødene avkjøle før servering. Smaker nydelig med Soft Flora og godt pålegg!

Antall porsjoner:

  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 dl sammalt speltmel
  • 2 dl havremel
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2.5 dl vann

Lignende oppskrifter

Hjemmelaget knekkebrød av frø

Enkelt
45 min.
Knekkebrød med epler og kanel

Hjemmelaget knekkebrød med kanel

Enkelt
60 min.
Eltefrie rundstykker med banan og syltetøy

Eltefrie rundstykker av spelt

Enkelt
110 min.